Badrumsskolan

Badrumskolan - Blandarfäste. En liten men viktig detalj.

snyggt blandarfäste av bra kvalitet och design

När vi planerar en badrumsrenovering är det viktigt att inte bara tänka på de stora delarna som kakel/klinker och kommod, utan också de små detaljerna som blandarfäste. Blandarfästen spelar en avgörande roll för att säkerställa en smidig och säker installation av din duschblandare. Utan ett blandarfäste är det inte möjligt att färdigställa renoveringen och ditt projekt kommer att ta längre tid att färdigställa.

Olika typer av blandarfästen för dusch:

Utanpåliggande blandarfästen: Dessa fästen monteras direkt på väggen och är anpassade för utanpåliggande vattenrör. Studio Badrum rekommenderar  40 cc för snyggare rördragning. Tänk på att dina utanpåliggande rör vanligtvis är i krom. Välj därför yta på dusch och blandarfäste som passar till krom.

Inbyggda blandarfästen: För en mer strömlinjeformad och minimalistisk look är inbyggda blandarfästen ett alternativ. Dessa fästen installeras inuti väggen och ger en helt slät yta utan synliga fästen. Finns både som traditionellt fäste samt med bricka. Väljer du bricka så kräver det rätt typ av system i bakomliggande vägg. Kolla med oss på Studio Badrum om du är osäker. Vi checkar med din VVS-montör innan beställning så att allt blir korrekt från start.

Varför är blandarfästen viktigt att tänka på vid beställning av dusch?

Att tänka på blandarfästen i samband med din beställning av dusch är avgörande av flera skäl:

Kompatibilitet: Genom att välja rätt typ av blandarfäste kan du säkerställa att det passar din valda duschblandare och installationsmiljö. Om du har valt en dusch i ex mässing skall ditt blandarfäste också vara i mässing. 

Utseende: Blandarfästet påverkar utseendet på din dusch och kan bidra till att skapa den önskade estetiken och stilen för ditt badrum. 

Effektivitet: Genom att planera för blandarfäste i förväg kan du säkerställa en smidig och effektiv installationsprocess utan onödiga förseningar eller komplikationer.

Sammanfattningsvis är blandarfästen en viktig del av din duschinstallation som förtjänar noggrann uppmärksamhet vid beställning av din dusch. Genom att välja rätt typ av blandarfäste och planera för det i förväg kan du säkerställa en smidig, säker och estetiskt tilltalande duschrenovering eller installation.

Boka en tid så berättar vi mer på plats i Sisjön! 

 

Läs nästa

Olika typer av kakellister, kakellist
Duschgolv med kakel i beige

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.