Badrumsskolan

Vad är en kakellist?

Olika typer av kakellister, kakellist
Kakellister är en oumbärlig del av ditt badrum som ofta förbises när man renoverar eller bygger nytt. Dessa små men viktiga detaljer spelar en avgörande roll för att ge ditt utrymme en snygg och polerad finish. 


Varför använder plattsättaren kakellister?

Kakellister har flera praktiska syften och estetiska fördelar som gör dem till en oumbärlig del av plattsättningen.

- Ger en snygg avslutning: De ger en jämn och polerad avslutning på kakelbeläggningen, vilket ger rummet ett mer elegant utseende.

- Skyddar kanterna: Kakellister fungerar som ett skydd för kanterna på kakelbeläggningen, vilket minskar risken för skador och sprickbildning över tiden.

- Möjliggör smidig övergång: Kakellister möjliggör en smidig övergång mellan olika ytor och material, såsom mellan kakel och fönstersmyg, ytterhörn eller mellan kakel och målade väggar.

- Minskar underhållskostnader: Genom att skydda kanterna på kakelbeläggningen minskar kakellister risken för skador och behovet av reparationer på lång sikt.

Att tänka på när man skall välja kakellist?

Det finns en mängd olika utföranden på lister och det finns ett par saker att tänka på.

- Rätt storlek, listen skall matcha tjockleken på din underliggande platta. De vanligaste storlekarna är 6-12 mm. Fråga oss på Studio Badrum om du är osäker. Om du beställer från oss ser vi till att du får rätt storlek på dina lister.

- Utförande. Det finns många olika typer av utföranden. Vi anser att en L-list i metall är det bästa valet för badrummet. Undvik lister i plast då dessa påverkas av solljuset mer än metal och gulnar med åren.

- Ytbehandling. De flesta av våra kunder söker en kakellist som ligger så nära plattans ton som möjligt. Vitt kakel kombineras med vit kakellist, ljusgrått kakel/klinker fungerar bra ihop med borstad aluminium. Det finns även ett stort utbud av kakelister som efterliknar sten. Blir riktigt snyggt att kombinera en sandtonad klinkerplatta ihop med en kakellist som matchar fullt ut. Här hjälper vi på Studio badrum så klart till med att hitta rätt. Vi har ett stort utbud av provlister så att vi kan bygga en moodboard ihop vid vår genomgång med dig som kund.

Boka en tid så berättar vi mer på plats i Sisjön! 

Läs nästa

Stort ljust badrum med en duschväggar
snyggt blandarfäste av bra kvalitet och design

Liknande artiklar

View all
Jordfelsbrytare - Vad är det för något?

Jordfelsbrytare - Vad är det för något?

Har du en jordfelsbrytare i ditt hem? Många har bara en vag uppfattning om vad denna viktiga komponent faktiskt gör. Jordfelsbrytaren brukar kallas för "den bästa och billigaste livförsäkringen du ...

Badrumsskolan - Hur går det till när Studio Badrum river ett badrum?

Badrumsskolan - Hur går det till när Studio Badrum river ett badrum?

Så här går det till i samband med rivning av ert befintliga badrum. Studio Badrum beskriver hur en rivning av badrum går till när vi genomför ett projekt hos våra kunder.

Fråga rätt frågor inför renovering

Fråga rätt frågor inför renovering

Att renovera badrummet är inte bara ett stort steg för ditt hem, det är också en investering. Men innan hammaren slår för första gången och plattsättningen påbörjas, finns det några viktiga frågor ...

Hur städar man sitt badrum?

Hur städar man sitt badrum?

Hur städar man sitt badrum på bästa sätt? Här ger vi dig praktiska råd för att effektivt städa ditt badrum. Från att hålla fogarna rena till att bekämpa kalkavlagringar och rengöra duschutrustning ...

Så fungerar ROT-avdraget

Så fungerar ROT-avdraget

ROT-avdraget, eller Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad-avdraget, är en skattereduktion som är tillgänglig för privatpersoner som utför renoverings- eller ombyggnadsarbete i sina bostäder. Det är...

Duschgolv med kakel i beige

Hur mycket kakel & klinker går det åt?

Hur mycket kakel och klinker skall jag köpa? Detta är en vanlig fråga bland våra kunder och det säkraste sättet är att låta oss göra ett kostnadsfritt platsbesök för att mäta upp ert kommande badru...