Badrumsskolan

Badrumsskolan - Vad är en kakellist?

Olika typer av kakellister, kakellist
Kakellister är en oumbärlig del av ditt badrum som ofta förbises när man renoverar eller bygger nytt. Dessa små men viktiga detaljer spelar en avgörande roll för att ge ditt utrymme en snygg och polerad finish. 


Varför använder plattsättaren kakellister?

Kakellister har flera praktiska syften och estetiska fördelar som gör dem till en oumbärlig del av plattsättningen.

- Ger en snygg avslutning: De ger en jämn och polerad avslutning på kakelbeläggningen, vilket ger rummet ett mer elegant utseende.

- Skyddar kanterna: Kakellister fungerar som ett skydd för kanterna på kakelbeläggningen, vilket minskar risken för skador och sprickbildning över tiden.

- Möjliggör smidig övergång: Kakellister möjliggör en smidig övergång mellan olika ytor och material, såsom mellan kakel och fönstersmyg, ytterhörn eller mellan kakel och målade väggar.

- Minskar underhållskostnader: Genom att skydda kanterna på kakelbeläggningen minskar kakellister risken för skador och behovet av reparationer på lång sikt.

Att tänka på när man skall välja kakellist?

Det finns en mängd olika utföranden på lister och det finns ett par saker att tänka på.

- Rätt storlek, listen skall matcha tjockleken på din underliggande platta. De vanligaste storlekarna är 6-12 mm. Fråga oss på Studio Badrum om du är osäker. Om du beställer från oss ser vi till att du får rätt storlek på dina lister.

- Utförande. Det finns många olika typer av utföranden. Vi anser att en L-list i metall är det bästa valet för badrummet. Undvik lister i plast då dessa påverkas av solljuset mer än metal och gulnar med åren.

- Ytbehandling. De flesta av våra kunder söker en kakellist som ligger så nära plattans ton som möjligt. Vitt kakel kombineras med vit kakellist, ljusgrått kakel/klinker fungerar bra ihop med borstad aluminium. Det finns även ett stort utbud av kakelister som efterliknar sten. Blir riktigt snyggt att kombinera en sandtonad klinkerplatta ihop med en kakellist som matchar fullt ut. Här hjälper vi på Studio badrum så klart till med att hitta rätt. Vi har ett stort utbud av provlister så att vi kan bygga en moodboard ihop vid vår genomgång med dig som kund.

Boka en tid så berättar vi mer på plats i Sisjön! 

Läs nästa

Stort ljust badrum med en duschväggar
snyggt blandarfäste av bra kvalitet och design

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.