Badrumsskolan

Badrumsskolan - Hur mycket kakel & klinker går det åt?

Duschgolv med kakel i beige

Hur mycket kakel och klinker skall jag köpa? Detta är en vanlig fråga bland våra kunder och det säkraste sättet är att låta oss göra ett kostnadsfritt platsbesök för att mäta upp ert kommande badrum. På våra offerter från Studio Badrum står det tydligt angivet hur mycket material du som kund behöver till golv/vägg inkl spill. Det går dock utmärkt att mäta upp på egen hand genom att följa beskrivningen nedan.

Så mäter du upp ditt badrum för kakel och klinker.

Att renovera eller bygga om ett badrum är en spännande process, men det kräver noggrann planering för att säkerställa att du har tillräckligt med material för att plattsättningen skall kunna slutföras. En viktig del av denna planering är att mäta upp badrummet för kakel och klinker. Här är en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig att göra detta på ett effektivt sätt om du väljer att göra det själv

Förberedelser:
Se till att du kan mäta takhöjd, samt väggarna längd/bredd där spannet är som störst.

Ta mått:
Mät väggarna och golvet noggrant med en tumstock eller måttband. Skriv ner måtten för varje vägg och för golvet separat. Se till att mäta både längd och höjd på väggarna för att få en korrekt uppfattning om ytan du behöver täcka

Beräkna totala ytan:
För att beräkna totala ytan för kakel och klinker, multiplicera längden med höjden för varje vägg separat. Sedan summerar du alla dessa resultat för att få den totala ytan som behöver täckas med plattor.

Lägg till spill:
För att kompensera för spill och skärningar, behöver du lägga till ytterligare % av ditt valda material. För plattor som är mindre än 30x30 cm, lägg till 15% för spill. För större plattor, över 30x30 cm, lägg till 20% för spill. Om du har ex 60*60 på golv/vägg och vill ha fogföljd samt kuvertskärning vid golvbrunn så bör du räkna med 25% i spill. Detta kommer att säkerställa att du har tillräckligt med material för tillskärning och gör helt enkelt att plattsättningen blir med estetisk tilltalande och har så få kompromisser som möjligt.

Om ni väljer att inte lägga på spill så är risken stor att vi vid eventuell komplettering inte kan leverera samma batch/bränning vilket är viktigt för färgton och storlek. Vidare kan leveranstiden vara flera veckor om produkten inte finns på lager. Ev extra kostnader och förseningar för hantverkare och plattsättare kan ofta bli mer kostsamt än att köpa lite extra material för spill.

Dubbelkolla måtten:
Dubbelkolla dina mått för att vara säker på att de är korrekta. Det är bättre att upptäcka eventuella fel innan du beställer än att behöva göra ändringar mitt i processen.

Beställ material:
Nu när du har de exakta måtten och har lagt till spill, är det dags att beställa ditt kakel och klinker. Se till att beställa tillräckligt med material för att täcka hela ytan inklusive spill och skärningar. 

Att mäta upp ditt badrum för kakel och klinker är en grundläggande men viktig del av din renoveringsprocess. Genom att följa denna steg-för-steg-guide kan du säkerställa att du har tillräckligt med material och undvika onödiga förseningar eller extra kostnader längs vägen.

Om du vill ha hjälp med att mäta upp och har ett projekt i Göteborg eller Kungsbacka så är du välkommen att kontakta oss så kommer vi ut och mäter upp ditt badrum kostnadsfritt. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Läs nästa

snyggt blandarfäste av bra kvalitet och design
Så fungerar ROT-avdraget

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.