Badrumsrenovering

Fråga rätt frågor inför renovering

Fråga rätt frågor inför renovering

Att renovera badrummet är inte bara ett stort steg för ditt hem, det är också en investering. Men innan hammaren slår för första gången och plattsättningen påbörjas, finns det några viktiga frågor du bör ställa till din byggare. Från kostnader och tidslinjer till garantier och besiktningar – varje aspekt av din badrumsrenovering bör diskuteras och avtalas på förhand.

Så låt oss dyka in i dessa viktiga frågor som kommer att göra din badrumsrenovering till en smidig och välplanerad upplevelse.

 

ÄTA eller andra ev tillkommande kostnader, hur hanteras det? 

Viktigt att fråga detta så att man vet att din byggare alltid kommer be om godkännande innan man lägger till något utöver det man har kommit överens om. 

Hur lång tid tar projektet?

Innan du anlitar en byggare är det viktigt att veta hur lång tid bygget kommer att ta. Att veta hur lång tid projektet förväntas ta är viktigt för att planera ditt eget boende och andra aktiviteter. Det ger också en uppfattning om byggarens effektivitet och realistiska tidsramar.

Om projektet blir försenat? Vad händer då?

Ibland kan en renovering ta längre tid än förväntat,på grund av tex materialförseningar eller oväntade problem. Därför är det viktigt att ha tydliga avtal kring förseningar för att undvika missförstånd och problem längs vägen.

Behörigheter?

Det är viktigt att byggaren har rätt behörigheter och tillstånd för att utföra arbetet. Det ger dig trygghet i att arbetet utförs på ett korrekt och säkert sätt.

Besiktning alt 3-stegs besiktning?

Fråga om byggaren kommer att ansvara för besiktning eller om det är något du behöver ordna själv. En 3-stegs besiktning innebär att olika delar av arbetet besiktas i olika faser, vilket kan vara fördelaktigt för att upptäcka eventuella fel tidigt.

Arbetar byggaren med något annat än badrum?

Om byggaren arbetar med andra typer av projekt samtidigt är det bra att veta. Det kan påverka tillgängligheten och fokus på ditt badrumsprojekt.

Garantier?

Det är alltid bra att fråga om vilka garantier som finns innan du startar din badrumsrenovering. När du frågar om garantier är det bra att vara specifik och fråga om garantier både för utfört arbete och för material. Fråga även om vilka steg som behöver tas om du skulle behöva utnyttja garantin, som att kontakta företaget inom en viss tidsram eller liknande.

3D-skiss, får kunden hjälp med det?

Om du vill ha en 3D-skiss av det färdiga resultatet är det bra att veta om byggaren kan erbjuda det och om det ingår i priset eller om det tillkommer extra kostnader.

Betalningsvillkor?

Klarhet kring betalningsvillkor är viktigt för att undvika missförstånd. Fråga om när betalningar förväntas, om det är delbetalningar under projektets gång eller en betalning vid projektets slut.

 

Läs nästa

Hur städar man sitt badrum?
Badrumsskolan - Hur går det till när Studio Badrum river ett badrum?

Liknande artiklar

View all
Jordfelsbrytare - Vad är det för något?

Jordfelsbrytare - Vad är det för något?

Har du en jordfelsbrytare i ditt hem? Många har bara en vag uppfattning om vad denna viktiga komponent faktiskt gör. Jordfelsbrytaren brukar kallas för "den bästa och billigaste livförsäkringen du ...

Badrumsskolan - Hur går det till när Studio Badrum river ett badrum?

Badrumsskolan - Hur går det till när Studio Badrum river ett badrum?

Så här går det till i samband med rivning av ert befintliga badrum. Studio Badrum beskriver hur en rivning av badrum går till när vi genomför ett projekt hos våra kunder.

Fråga rätt frågor inför renovering

Fråga rätt frågor inför renovering

Att renovera badrummet är inte bara ett stort steg för ditt hem, det är också en investering. Men innan hammaren slår för första gången och plattsättningen påbörjas, finns det några viktiga frågor ...

Hur städar man sitt badrum?

Hur städar man sitt badrum?

Hur städar man sitt badrum på bästa sätt? Här ger vi dig praktiska råd för att effektivt städa ditt badrum. Från att hålla fogarna rena till att bekämpa kalkavlagringar och rengöra duschutrustning ...

Så fungerar ROT-avdraget

Så fungerar ROT-avdraget

ROT-avdraget, eller Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad-avdraget, är en skattereduktion som är tillgänglig för privatpersoner som utför renoverings- eller ombyggnadsarbete i sina bostäder. Det är...

Duschgolv med kakel i beige

Hur mycket kakel & klinker går det åt?

Hur mycket kakel och klinker skall jag köpa? Detta är en vanlig fråga bland våra kunder och det säkraste sättet är att låta oss göra ett kostnadsfritt platsbesök för att mäta upp ert kommande badru...